Tuulla Chair

   June 14, 2015  

art interior decoration design homes @ decor8.gr διακόσμηση σπίτια interior decoration design homes @ decor8.gr art interior decoration design homes @ decor8.gr διακόσμηση σπίτια interior decoration design homes @ decor8.gr art interior decoration design homes @ decor8.gr διακόσμηση σπίτια interior decoration design homes @ decor8.gr art interior decoration design homes @ decor8.gr διακόσμηση σπίτια interior decoration design homes @ decor8.gr

Design by Vioski

The Tuulla Chair is the design warded (2014) wing chair for a new generation. Perfectly proportioned, the sculpted, oversized tufted form is very comfortable. With a sexy tilt, the Tuulla Chair is the perfect lounge with excellent lumbar support. The laser-cut, ½ inch thick solid metal base is available in matte black, matte bronze and satin chrome.

Posted by: Noni

HOMES TO BE INSPIRED

   May 19, 2015  

interior decoration design homes @ decor8.gr interior decoration design homes @ decor8.gr interior decoration design homes @ decor8.gr interior decoration design homes @ decor8.gr interior decoration design homes @ decor8.gr interior decoration design homes @ decor8.gr

The hortus conclusus unites within itself a marvellous assemblage of disparate aspects. It seeks to understand the landscape it denies, explain the world it excludes, bring in the nature it fears and summarise all this in an architectural composition.

The language and logic of the building are located in three primary architectural moves. The first is the creation of two distinct blocks, varying in width by a foot, separated by the stone-paved courtyard on the ground, and united by the cupric roof plane at the upper level. The two blocks function as discrete personal spaces on the upper level, one is a singular space of bedroom and bath, the other has an additional study.

At the ground level, an indoor family room becomes an adjunct to the main living space which does not have the containment that the other more private spaces exhibit. This main space functions literally as the deck of the house, overlooking the landscape and the courtyard, creating a simultaneity of vistas, each of a different scale and access. The copper-covered private spaces at the upper level are positioned in mutual tension, with the guarantee of simultaneous intimacy and isolation, so essential to the domestic interior.

Architects: Studio Mumbai
Location: Chondi, Maharashtra,

Via Arch Daily

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Posted by: Noni